They took our jobs!

"They took our jobs!", de Southpark uitspraak die wereldberoemd werd... maar waarom eigenlijk? Ook in de bouw, waar automatisering, robotisering en AI eindelijk zijn intrede doet, zijn verscheidene functies "in gevaar", terwijl we voor bepaalde andere functies de gegadigden niet meer kunnen vinden! Maar zijn functies niet al jaren in beweging? Welke functies in de bouwketen zijn de komende jaren waarschijnlijk aan ingrijpende veranderingen onderhevig omdat deze (deels) geautomatiseerd kunnen worden? Welke nieuwe rollen zijn benodigd bij het nieuwe bouwen? Wat is de toegevoegde waarde van kennis en ervaring in deze? Wie disrupt? We gaan ons laten inspireren en praten mee over de technieken van morgen!

De spraakmakende line-up voor deze inspirerende dag is bekend:

 
The looks! The name! The talk!
Arti Nokhai

Gelukkig, Chatbots nemen je werk over!

Arti Nokhai

AI expert

Arti Nokhai heeft een achtergrond in IT en Business Administration en is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie. Ze helpt klanten bij het implementeren van innovatie en zorgt op een pragmatische manier om een eerste stap te maken. In een ultieme situatie werken IT en Business nauw samen om proactief te ontdekken welke technologie de digitale transformatie mogelijk maakt, om concurrentievoordeel te behalen, de waarde te maximaliseren en de kosten te verlagen. Ze is er vast van overtuigd dat AI in het jaar 2022 in het leven zal beïnvloeden van miljoenen mensen. Als product-owner van baas laat ze zien hoe je op een creatieve manier innovatie inzet. "Een visie zonder uitvoering blijft een illusie"

Wilfried Hoffman

Blockchain: bouwblok of modegril?

Wilfried Hoffman

Blockchain expert

Blockchain wordt beschouwd als een technologie die de potentie heeft om hele industrieën fundamenteel te veranderen. Wilfried Hoffman is een veel gevraagd spreker en trainer over dit onderwerp. Hij heeft de afgelopen jaren de nodige ontwikkel- én blockchain implementaties begeleid. Hij is betrokken bij Tymlez, een startup die een blockchain platform voor enterprises aanbiedt. Vanuit zijn ervaring als boardroom management consultant en IT-programma manager weet hij de brug te slaan tussen de techniek en organisatorische randvoorwaarden om blockchain trajecten te laten slagen.

Danny Oldenhave

Digital Shockwaves in businesses allowing for new ways of working using AIR.

Danny Oldenhave

Operational director Augmented Interactive Reality

Danny is werkzaam binnen Atos als Operational Director van een unit die zich richt op AR/VR/MR. In zijn rol brengt hij samen met de ‘Atos Scientific Community’ elk jaar een visie uit waar we naar toe moeten bewegen om mee te gaan in een evoluerende wereld van business, maatschappij en technologie. Ons thema dit jaar is ‘digital shockwaves’ welke al zijn ontstaan in het consumenten landschap, maar nu ook de B2B markt gaan raken. Een van deze shockwaves zijn ‘nieuwe manieren van werken’. Een van de grootste enablers hiervan is AR/VR/MR. Hij zet samen met zijn team een oplossing in de markt die gebruikers wereldwijd ondersteund in hun dagelijks werk door middel van AR en MR.

Redefining construction by enabling 3D concrete printing!

Berry Hendriks

Entrepeneur en innovator

Berry Hendriks is sinds 2013 eigenaar van het start-up-bedrijf CyBe Construction. Van 2010 tot 2015 studeerde hij Construction, Management & Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarvoor heeft hij de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde gevolgd aan de Avans Hogeschool in Tilburg.

CyBe Construction stimuleert het gebruik van industriële 3D-betonprinters. Hiermee wil het de conventionele bouw veranderen. Ingezet wordt op vormvrijheid, duurzame productie, een sneller en effectiever bouwproces en lagere bouwkosten. Zowel in eigen huis ontwikkelde hardware- als software-oplossingen voor de printers worden geleverd, als ook de bijbehorende betonmortels.