Wat is de echte werkelijkheid ?

Op donderdag 20 september organiseren we "Wat is de echte werkelijkheid.?' 
Aanvang om 15:30.
Start 15:45 !!!!
Prorail is onze locatiesponsor deze keer. We gaan naar het Rail center in Amersfoort. Het gaat een actief event worden. 
Vanuit Prorail komen ook afgevaardigden.
De 8 workshops zijn bekend:
  • Workshop 01 - Treinsimulator 
  • Workshop 02 - Optimaliseer je value chain met Augmented Reality 
  • Workshop 03 - Fake it till you make it 
  • Workshop 04 - Visualisatie werkzones en spanning op de bovenleiding LIVE
  • Workshop 05 - VR/AR/MR met IoT, Big Data, IA, Machine Learning, etc.
  • Workshop 06 - Mixed Reality en de HoloLens brengen lading tot leven
  • Workshop 07 - De Nieuwe Realiteit: beleef toekomstige ontwerpvarianten
  • Workshop 08 - Workflow visualisatie - Verhoog kwaliteit met (statische) AR en MR.
Workshop 01 - Treinsimulator
Altijd al een zelf in een trein willen rijden? Op deze trein simulator leren de machinisten trien rijden.
Echt een unieke ervaring !
 
Workshop 02 - Optimaliseer je value chain met Augmented Reality
TWNKLS
Niks “imagine what you can do with it”, maar “look what we have done!”
Op YouTube circuleren de mooiste visionaire video’s, maar wij richten ons graag op wat er daadwerkelijk echt mogelijk is. TWNKLS zet Augmented Reality (AR) in om verkoopprocessen te optimaliseren en bedrijfsprocessen te verbeteren. Als pionier, hebben we meer dan 8 jaar ervaring met het ontwikkelen van AR voor Industry, Commerce, Security en Health.
In zijn workshop geeft Gerben, founder TWNKLS, o.a. antwoord op de vragen: Hoe heeft Ottolift met behulp van augmented reality zijn complete proces, van verkoop tot installatie teruggebracht van 63 dagen naar 48 uur? En hoe heeft Innovam 450 Lamborghini monteurs in 2 weken getraind met een gestandaardiseerde blended learning leeraanpak? Naast verscheidene business cases op het gebied van kwaliteit en procesverbetering is er ook de mogelijkheid om zelf met de AR-tools aan de slag te gaan! 

Workshop 03 - Fake it till you make it

INFRANEA
Bouwcombinatie Sas van Vreeswijk heeft met begeleiding van iNFRANEA in december 2017 de 'BIM Award van het jaar' gewonnen, tijdens de eerste editie van de EBP BIM Awards. Sas van Vreeswijk realiseert in opdracht van Rijkswaterstaat de verbreding van het Lekkanaal en het aanleggen van een derde kolk in deBeatrixsluizen bij Nieuwegein. Als onderdeel van het BIM proces is een volledige Digitale Tweeling gemaakt waarbij de werkelijke bedieningssoftware gekoppeld is aan een Virtual Reality model om het functioneren vande sluis te kunnen simuleren. Hierbij is aandacht voor het schutproces en dynamisch gedrag van installaties, CCTV camera's, weersomstandigheden en debeleving vanuit oogpunt schippers m.b.v. HTC bril.

 

Workshop 04 - Visualisatie werkzones en spanning op de bovenleiding LIVE

SOLTEGRO

Met Augmented Reality worden veilige en gevaarlijke werkzones gevisualiseerd. Diverse datasets, zoals bijvoorbeeld BIM data van bovenleidingen, wissels, spoorstaven en werkzones worden geprojecteerd. Door deze databronnen te combineren en te visualiseren kan via een augmented reality bril naar het spoor en bovenleidingen kijken waar het gevaarlijk of juist veilig is om aan het spoor te werken.

Data in de werkelijkheid - https://youtu.be/ICj9-foZkRI\

Als extra:    AR Energy: Augmented Reality in het hoogspanningsnetbeheer

In het hoogspanningsnetbeheer is digitalisering en innovatie een alledaags onderwerp. De energie infrastructuur verandert en daarbij moeten werkprocessen efficiënter en veiliger worden. Met AR Energy, een professionele on-site data-management tool die augmented reality-functionaliteit toepast om alle werknemers maximaal inzicht te geven in data rond een hoogspanningsstation.

AugmentedEnergy - https://www.youtube.com/watch?v=g5jclAVYPJw

Workshop 05 - VR/AR/MR met IoT, Big Data, Sensortechnologie, IA, Machine Learning, Object recognition 

RECREATE

Samen met Dura Vermeer Civiel is lokalisatie hardware en software ontwikkelt die de bouwplaats uitvoering nauwkeurig ondersteunen. ‘As Bimmed’ realisatie zonder gebruik te moeten maken van dure en tijdrovende laser ondersteunde uitzet technieken. Sneller, goedkoper en minder fouten.Samen met Innovam en ITS (International Tobacco Machines) wordt Step by Step training en Step by Step Maintenance in praktijk gebracht. We gaan ervaren hoe een leek een specialistische taak, zoals vervangen van remblokken op een moderne Audi A4, kan uitvoeren met minstens de snelheid van een expert en met duidelijk toegenomen juistheid. Toegepast in Field Service wordt een kortere doorlooptijd van reparatie/vervanging bereikt tegen lagere kosten. bekijk hier de Video

Daarnaast laat Recreate met de Stamhuis case zien hoe vanuit een Revit model een optimale virtuele beleving volledig geautomatiseerd gegenereerd wordt, het klant optie/keuze proces ondersteund wordt en de inspanning op gebied van verwerking van kopers-opties door de BIM engineer/modelleur geminimaliseerd wordt. Door vervolgens uitvoering te ondersteunen met ‘As Bimmed’en ‘As Build’ technologie wordt naadloos de link gelegd met ondersteuning van onderhoud en instandhouding.

 

Workshop 06 - Mixed Reality en de HoloLens brengen lading tot leven

ETTU

Dankzij Mixed Reality en de Microsoft HoloLens komt het laadproces tot leven en worden zo kosten en tijd bespaard op de schepen van Jumbo Maritime. Jumbo Maritime is gespecialiseerd in het verschepen van zware, complexe ladingen tot werken aan grote offshore-projecten als windmolenparken.

In deze workshop neemt ETTU u mee in deze wereld en legt uit hoe deze applicatie is opgebouwd en werkt. Ook leggen we uit hoe deze technologie kan worden toepast in de bouw waarbij je moet denken aan projectie, meten en kwaliteitscontroles. Een mooi voorbeeld van hoe de nieuwste technieken helpen bij de digitale transformatie en hoe een organisatie als Jumbo Maritime haar klanten beter kan bedienen.

En natuurlijk kunt u het zelf ervaren in de zaal. Naast een kleine demo geven we de mogelijkheid om zelf eens te ervaren wat de deckmarkers van deze klant ervaren wanneer zij aan boord de HoloLens gebruiken en een Deckmarking geprojecteerd zien worden.

https://youtu.be/FPHbknJMzpw

 

Workshop 07 - De Nieuwe Realiteit: beleef toekomstige ontwerpvarianten

TAUW

Tauw heeft in meerdere projecten virtual en augmented reality succesvol ingezet om toekomstige scenario’s te prototypen. Door het visualiseren van ruimtelijke informatie krijg je een helder beeld van mogelijke toekomstige situaties en ontwerpvarianten, waardoor je zo vroeg mogelijk aanpassingen kunt maken en faalkosten minimaliseert.

Burgerparticipatie

Voor de marktbrink in Diever, heeft Tauw tijdens een bewonersavond het inrichtingsplan gepresenteerd. De plannen zijn met enthousiasme ontvangen. Het 3D model is zo gebruikt om het gesprek te voeren over de impact van het ontwerp op de leefomgeving. Door te ervaren in welk opzicht hun directe omgeving gaat veranderen, kan er veel beter rekening gehouden worden met hun feedback, nog voordat de schop de grond in gaat.

Zie deze korte video voor een indruk van de bewonersreacties. Kom ook en beleef hoe je jouw projectinformatie kan prototypen met virtual reality!

 

Workflow visualisatie – verhoog kwaliteit met (statische) AR en MR

ATOS

Procedures, richtlijnen, werkwijzen, je komt ze overal tegen. Met name in industriële settings is het noodzakelijk dat deze tot zorgvuldig gevolgd worden om aan hoge kwaliteitsnormen te voldoen. Binnen Atos werken wij samen met onze strategische partner Siemens om oplossingen te maken die wereldwijd ingezet worden waarbij (statische) AR en MR gebruikt wordt bij onder andere workflow visualisatie. In deze workshop zal Wouter de Vries, developer bij Atos, vertellen over ons product waarmee we snel oplossingen kunnen maken die AR/MR/VR technologie gebruiken. We geven een kort overzicht in welke marktsegmenten we deze workflow visualisatie inzetten. Natuurlijk laten we zien hoe wij AR/MR workflow visualisatie inzetten in de bouwwereld. Kom langs bij deze interactieve workshop. Laat je verrassen door en ervaar zelf de vele toepassingen waarop we workflow visualisatie kunnen inzetten!

 

Parkeren is gratis !

We mogen op de simulator van het Rail Center, unieke ervaring

 

Tot 100 man kunnen terecht en daarna de zalen in om de o.a. de brillen op te zetten.

en we gaan ook misschien nog even naar buiten met AR als het weer het toelaat.

 

schrijf je snel in !