Data driven construction

24 april staat in het teken van data! Veel beslissingen in de bouw worden nog steeds genomen op basis van "fingerspitzengefühl" en niet op basis van data. Ondanks dat deze data ook nu al beschikbaar is. De vraag is alleen, hoe verzamel en ontsluit je deze data en hoe maak je er bruikbare informatie van die je helpt betere en slimmere beslissingen te nemen? Welke nieuwe businesscases ontstaan er?

Diverse sprekers praten je bij over de do's en dont's op dit gebied. We zijn nog druk bezig het programma definitief te krijgen, zodra we meer informatie hebben zie je het hier op de website verschijnen!

Spreker: Thomas Thunnissen, manager BeSense

Thomas Thunissen is manager bij BeSense, een initiatief van bouwbedrijf Heijmans en schoonmaakbedrijf CSU.  BeSense is sinds de oprichting in 2017 bezig met de vraag; Hoe haal je het beste uit je gebouw? BeSense meet real-time en anoniem de benutting van o.a. werkplekken, vergaderruimtes en toiletten. Met maandelijkse rapportages zorgt het voor meer inzicht in hoe het gebouw wordt benut. Zie de website van BeSense voor meer informatie. 

Spreker: Simon Jagers, COO Semiotic Labs

Simon Jagers is COO en mede-oprichter van Semiotic Labs. Semiotic Labs levert een plug & play-oplossing voor Smart Asset Monitoring op basis van sensoren, slimme algoritmen en een dashboard met bruikbare informatie. Ze hebben een duidelijke missie: het elimineren van ongeplande downtime!

Spreker: Dirk Huibers, Cofounder Octo

OCTO is een Smart Building Platform dat het to-do lijstje van Facility Managers efficienter maakt. Dit doen ze door de inzet van sensoren, drones en kunstmatige intelligentie. Ze laten bijvoorbeeld zien  in welke ruimtes het vaak druk is, welke werkplekken comfortabel zijn, en welke gevels onderhoud nodig hebben.

Agenda

15.30 uur inloop
16.00 uur Welkom door de voorzitter
16.15 uur Deel 1
17.30 uur Diner
18.30 uur Deel 2
20.00 uur Borrel