Lustrum: Stumico 40 jaar

15 maart 2022

Stumico bestaat 40 jaar! Dit willen we graag samen met jou vieren tijdens een bijzonder en feestelijk event op woensdag 13 april van 15.30 tot 22 uur in het Maritiem Museum Rotterdam. Vaar jij met ons mee de toekomst in?

Zoals dat hoort bij een lustrum, zijn er ook oud-(bestuurs)leden aanwezig. Ken jij nog oud-leden die dit event niet mogen missen? Wijs hen hier dan op. 

Foto: Maritiem Museum, Theo de Man

De locatie: Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum Rotterdam is een unieke locatie in het hart van de havenstad met uitzicht op de historische museumhaven. De maritieme sector is diepgeworteld in de Nederlandse cultuur en vormt de basis voor onze economische ontwikkeling – vroeger en nu. De innovatieve en ondernemende kracht van deze Nederlandse bedrijfstak voel je in het museum. Kom luisteren naar het fascinerende verhaal van de haven en de high tech offshore in het bijzonder.

 

Tijdens de museumexperience krijgen we in kleine groepen de rondleiding Offshore Experience en een rondleiding door de Museumhaven of een vaarttocht met de Waterbus en een demonstratie van de smid. Tijdens de rondleidingen kom je alles te weten over onze tentoonstellingen, de collectie en de verhalen over de maritieme wereld van vroeger en vandaag. Met onze elektrische Waterbus ontdekt u de binnenhavens van het Maritiem District, daar waar de Rotterdamse haven ooit begon. De rondvaart begint in onze museumhaven, de historische Leuvehaven, en voert vervolgens naar de Wijnhaven, de Oude Haven met de vele terrassen tot aan het Haringvliet.

 

Programma

15.30 uur        Inloop en welkomstwoord

16.00 uur        Museumexperience – In kleine groepen krijgen we ofwel de rondleiding Offshore Experience en een rondleiding door de Museumhaven ofwel een vaarttocht met de Waterbus en een demonstratie van de smid.

17.00 uur        Plenaire bijeenkomst – Ter ere van ons 40-jarige bestaan zoomen we in op het verleden, heden en de toekomst van digitalisering in de bouw en Stumico.

18.00 uur        Stumico quiz

18.30 uur        Aperitief – We proosten samen op Stumico.

19.00 uur        Barbecue – De keuken presenteert verschillende smaakvolle seizoensgerechtjes van de barbecue.

22.00 uur        Einde

Foto: Maritiem Museum

Bereikbaarheid en parkeren

Het Maritiem Museum ligt in het Maritiem District in het centrum van Rotterdam, aan de kruising Blaak/Coolsingel. Het is uitstekend bereikbaar met het OV, de auto of over het water met de Waterbus of Watertaxi. Parkeren kan in de directe omgeving, langs de Schiedamsedijk of in een van de nabijgelegen parkeergarages in het centrum. Het adres van het museum is: Leuvehaven 1 in Rotterdam.

 

Kom aan boord!

Dit speciale event wil jij niet missen. Schrijf je nu in.