Van onze sponsor Arkance Systems: Digitaal met de mens centraal

Arkance Systems
14 februari 2023

Digitale transformatie staat bij vele organisaties hoog op de agenda. Wat kan het opleveren? Winst vergroten, tijd besparen, kosten verlagen maar ook werkplezier verhogen en comfort en grip brengen. Digitaal transformeren gaat verder dan het digitaliseren van informatie en processen. Het gaat hier ook om mensen, een verandering van cultuur en denkwijzen. Zowel mens, proces en technologie speelt hier een rol. Jij zelf, je collega's, de cultuur is cruciaal en bijna altijd de sleutel tot succes. Wie daarnaast zijn processen op orde heeft, kan makkelijker inspelen op de snel veranderende klantvraag. En waar nieuwe technologie ontstaat, ontstaan nieuwe kansen. Wie die kansen op tijd ziet én op de juiste manier benut, neemt al snel een voorsprong op de rest.

Dat wil toch iedereen! Of toch niet?

Met alle ontwikkelingen in de wereld die er spelen zijn we steeds meer aan het overleven, de werkdruk neemt toe, de pijn is steeds meer zichtbaar, de kosten verhogen, het werkplezier neemt af en toch hebben we vaak minder oog voor transformatie. Terwijl dat juist wat kan brengen

Ready to transform?

Hoe fijnzou het zijn wanneer we vooraf het ‘succes’ van digitale transformatie al kunnen voorspellen. Immers, de praktijk leert ons dat bepaalde factoren van invloed waren op het veranderproces die we vooraf hadden kunnen elimineren. Maar we waren hier gewoonweg niet alert genoeg op. Natuurlijk is het achteraf makkelijk op te noemen waar het mis is gegaan. Maar wat als we aan de voorkant deze factoren al meenemen en zo de slagingskans flink vergroten van een digitale transformatie? Hiervoor gebruiken wij het ‘transformational succes model’. Een model wat is gebaseerd op theorie én praktijk. Belangrijke indicatoren voor succes zijn hierin weergegeven én de mate van invloed van deze factoren.

Wat doet Arkance systems?

We helpen organisaties die de kansen van digitale transformatie optimaal willen benutten. Dat doen we waar mens, proces en technologie elkaar raken. Daar hebben de resultaten immers de meeste impact.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe ‘ready’ jouw organisatie is om digitaal te transformeren? Scan de QR code en krijg een eerste indicatie hoe transformational ready jouw organisatie is. Of kijk op de pagina ‘digitale transformatie’ voor meer informatie.