Van onze sponsor SCIA: Winnaars van de SCIA User Contest 2023 zijn bekend

SCIA
20 september 2023

SCIA, de Europese marktleider in software voor structurele analyse en onderdeel van de Nemetschek-groep, heeft de winnaars van de SCIA User Contest 2023 bekendgemaakt.

‘The art of structural design’ is een wedstrijd die de meest innovatieve en opmerkelijke projecten van over de hele wereld belicht en dient als een getuigenis van het uitstekende talent, de creativiteit en de technische excellentie binnen de gemeenschap van structurele ingenieurs. Deze editie kende een overweldigende respons, met een recordaantal van 126 ingediende projecten uit 15 verschillende landen.  

Een vooraanstaande internationale jury, bestaande uit gerespecteerde academici en professionals, heeft elk project zorgvuldig geëvalueerd, rekening houdend met factoren als technische excellentie, originaliteit, presentatie, gebruik van SCIA-software, BIM-workflows en duurzaamheid. Hun kritische beoordeling onthulde de meest opmerkelijke projecten in verschillende categorieën, variërend van gebouwen en civiele structuren tot industriële installaties en speciale projecten. In elke categorie waren er één winnaar en drie genomineerden, erkend voor hun uitzonderlijke bijdragen. Daarnaast erkende de ‘Prijs van de Jury’ uitzonderlijke prestaties op het gebied van BIM-workflows en duurzaamheid, waarbij de nadruk werd gelegd op innovatie op deze gebieden. De ‘Publieksprijs’ stelde SCIA-softwareliefhebbers in staat om te stemmen op hun favoriete projecten, waarbij projecten werden gevierd die resoneren met een breder publiek. 

De SCIA User Contest eert niet alleen de winnende projecten, maar biedt ook een unieke kans om te leren van de collectieve wijsheid en ervaring gedeeld door alle deelnemers. Het dient als een onschatbare bron van inspiratie en bevordert verdere vooruitgang en samenwerking binnen het vakgebied van structural engineering. In de woorden van Markus Gallenberger, CEO bij SCIA: “Ik feliciteer van harte alle winnaars, genomineerden en deelnemers van de SCIA User Contest 2023. Jullie toewijding, expertise en passie zijn werkelijk bewonderenswaardig. Samen vormen we de toekomst van structurele analyse en ontwerp, en ik ben vereerd deel uit te maken van deze ongelooflijke reis.”

De winnaars van dit jaar zijn: 

  • Winnaar Categorie 1 Gebouwen < 6.000 m²: Pieters Bouwtechniek Delft B.V. - SuperHub, Meerstad, Nederland 
  • Winnaar Categorie 1 Gebouwen > 6.000 m²: Ney & Partners - Mohammed VI Toren, Rabat, Marokko 
  • Winnaar Categorie 2 Civiele structuren: MONOD-PIGUET + ASSOCIES Ingénieurs Conseils SA - Boogbrug, Genève, Zwitserland
  • Winnaar Categorie 3 Industriële gebouwen en installaties: Allcons Industry s.r.o. - Staalinstallatie ‘Isdemir BF’, Iskenderun, Turkije 
  • Winnaar Categorie 4 Speciale projecten: Artstat s.r.o - Multifunctionele Sportzaal, Jihlava, Tsjechië
  • Winnaarsprijs van de jury: BET DUBERSEUIL & Cie - Stage Grill Opera Garnier, Parijs, Frankrijk 
  • Winnaarsprijs van het publiek: MV Engineering - Picanol HQ, Ieper, België 

Lees meer over de SCIA User Contest 2023 en de winnende projecten en genomineerden.