Nieuw bestuurslid: Lucas Verhelst stelt zich voor

15 mei 2024

Een nieuw gezicht in het bestuur. Lucas Verhelst sluit aan als kandidaatsbestuurslid. Na de komende ALV zal hij officieel de taak van bestuurslid vervullen. Lucas is 31 jaar en woont samen met zijn vriendin in Den Bosch. Hij is partner bij BIM-Connected en al jarenlang lid van onze vereniging. Tijd om even kennis te maken!

Lucas is opgeleid als civiel ingenieur en werkte verschillende jaren bij een ingenieursbureau. Daarnaast is hij al van jongs af aan bezig met programmeren. Hij vertelt: “Ik kwam er steeds meer achter dat mijn hart meer lag bij de IT dan bij mijn rol als constructeur/modelleur. Nadat ik in aanraking kwam met BIM, verdiepte ik me steeds meer in linked data, data- en informatiemanagement. Vervolgens ging ik me hier 6 jaar geleden fulltime mee bezighouden bij BIM-Connected. Hier werkte ik onder meer aan een datamodel voor Rijkswaterstaat. BIM-Connected groeide de afgelopen jaren flink naar 25 man en ik heb het hier nog altijd goed naar mijn zin. Niet voor niets ben ik enkele jaren geleden partner geworden.”

Nog veel te winnen

Lucas is al jarenlang lid van Stumico. “De afgelopen jaren woonde ik al heel wat evenementen bij en heb ik al heel wat leden én bestuursleden goed leren kennen. Sommige bestuursleden ken ik zelfs al langer. Zo was Johan in een ver verleden mijn stagebegeleider. Ik draag het doel van Stumico een warm hart toe. Er is nog veel te doen en te winnen op het gebied van bouwdigitalisering en industrialisering. Als bestuurslid zet ik mij hier graag voor in. Vanuit mijn specialisatie in de gebruiksfase, maar ook mijn contacten in de onderwijs- en onderzoekswereld denk ik een mooie bijdrage te kunnen leveren. Ik heb nu al zin om mijn eerste event te organiseren.”